Μενού Κλείσιμο

Παρελθόν για την Ορεστιάδα, το υποκατάστημα ΙΚΑ

Μια από τις παλαιότερες υπηρεσίες που λειτουργούσε στην Ορεστιάδα, το υποκατάστημα ΙΚΑ Ορεστιάδας, που για δεκαετίες εξυπηρετούσε τον κόσμο της περιοχής αποτελεί πλέον παρελθόν. Με ένα mail στις 9 Αυγούστου, η διοίκηση ενημέρωνε για το τέλος του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας και τη λειτουργία του, πλέον, ως αποκεντρωμένο τμήμα με ελάχιστες αρμοδιότητες. Παράλληλα, μετακινήθηκαν 5 υπάλληλοι του υποκαταστήματος σε αυτό του Διδυμοτείχου. Η ολική επίθεση που δέχεται ο δήμος Ορεστιάδας και γενικότερα ο β. Έβρος συνεχίζεται αμείωτη από τους οπαδούς του νεοφιλευθερισμού που επιτίθενται μαζικά στην κοινωνική ασφάλιση την οποία κομματιάζουν και ξεπουλούν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία καθώς αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση από το 2012 που έπρεπε να υλοποιηθεί μέχρι το 2015. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και πολιτών ανέστειλαν την εφαρμογή της απόφασης. Με το “ασφαλιστικό Βρούτση”, εκτός των άλλων, δρομολογήθηκε όμως η τελική επίθεση και το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ορεστιάδας. Δυστυχώς, για τον τόπο, οι κυβερνητικοί βουλευτές ή δεν άκουσαν τίποτα, ή δεν κατάλαβαν τίποτα και βαρύνονται με το κλείσιμο μιας ακόμη υπηρεσίας. Κατόπιν εορτής μπορεί να καταθέσουν καμιά ερώτηση.

Το ίδιο αδιάφορη αποδείχτηκε και η δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη που δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία, δεν άσκησε καμία πίεση για να αποτρέψει το κλείσιμο του υποκαταστήματος και έχει σοβαρότατες ευθύνες. Περισσότερο ενδιαφέρει τον κ. Μαυρίδη να φωτογραφίζεται με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη παρά να αγωνίζεται για την παραμονή σημαντικών υπηρεσιών στο δήμο και την αναβάθμισή τους. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και την πληρώνουν οι πολίτες του δήμου. 

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας και να προχωρήσει στην ουσιαστική του ενίσχυση έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.