Μενού Κλείσιμο

Καταδικάζουμε τους εκφοβισμούς και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας!

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» καταδικάζει απερίφραστα την επιβολή του εξοντωτικού και άδικου προστίμου τριών χιλιάδων ευρώ, στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Όπως επισημάναμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε, παρόλο που δεν υπήρξε καμία παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, η στάση του Α.Τ. Δικαίων ήταν κάτι παραπάνω από εχθρική.

Προφανώς, ο στόχος δεν ήταν άλλος από τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας. Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο και ως απόρροια υπερβάλλοντος ζήλου κάποιου αστυνομικού οργάνου, αλλά εντάσσεται σε μία γενικευμένη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, που προκρίνει σαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Όσοι φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού ως όχημα για την εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, ας συνειδητοποιήσουν πως η αποτυχία τους είναι δεδομένη, γιατί ο ελληνικός λαός έχει ήδη περάσει μια φορά την περιπέτεια του ολοκληρωτισμού και έστειλε τους πρωταγωνιστές του στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Και η ιστορία, ως γνωστόν, πολλές φορές επαναλαμβάνεται.