Μενού Κλείσιμο

Απαράδεκτη και προκλητική η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει το ΑΤΜ Πενταλόφου

Οι ελληνικές τράπεζες, μετά από διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, ενισχύθηκαν με 47,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Επιπλέον, πριν μόλις λίγα χρόνια, χαρίστηκε ουσιαστικά το υγιές κομμάτι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, αχρηστεύοντας έτσι έναν σημαντικό μοχλό στήριξης της αγροτικής οικονομίας της χώρας και κατ’ επέκταση του αγροτικού κόσμου του βορείου Έβρου.

Για τους παραπάνω λόγους, ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας», θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει το ΑΤΜ που διατηρεί στον Πεντάλοφο και που εξυπηρετεί αρκετά χωριά του Τριγώνου.

Φαίνεται πως η λεγόμενη «εταιρική ευθύνη» είναι άγνωστη έννοια στα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς διότι είναι πρόθυμοι να κλείσουν ένα ΑΤΜ σε μια  απομακρυσμένη και παραμεθόρια περιοχή, προκειμένου να γλιτώσουν το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης και εφοδιασμού του μηχανήματος που ανέρχεται στα… 160 ευρώ την εβδομάδα!

Απογοήτευση προκάλεσαν και τα  αντανακλαστικά που επέδειξαν οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Έβρου, καθώς αρκέστηκαν σε μία χλιαρή επιστολή διαμαρτυρίας και τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς, όταν η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, της οποίας είναι πρόεδρος η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκινάει τις εργασίες της, αποδεχόμενη με το καλημέρα, αποψίλωση των υποδομών του δήμου Ορεστιάδας, μας δίνει να καταλάβουμε πόσο προσχηματική είναι η λειτουργία αυτής της Επιτροπής και πόσο στο κενό θα πέσουν οι προτάσεις που θα κατατεθούν από τους φορείς και τους εκπροσώπους της Θράκης.

Καλούμε τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση που έλαβε και να συνειδητοποιήσει ότι πλήττει το κύρος της αλλά κυρίως ότι βάζει σε κίνδυνο όπως και σε περιττά έξοδα μετακίνησης, καθημερινά, δεκάδες κατοίκους του Τριγώνου, οι οποίοι θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον πολύ επικίνδυνο δρόμο Πενταλόφου-Πάλλης για να μεταβούν στο κοντινότερο τραπεζικό υποκατάστημα των Δικαίων.