Μενού Κλείσιμο

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του βορείου Έβρου

Παρά τα παχιά λόγια που ακούμε κατά καιρούς από κυβερνητικούς πολιτικούς, όπως το κλασικό και πλέον κλισέ «φυλάτε Θερμοπύλες», δυστυχώς καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν πραγματοποιείται για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα, το 2020 φέρνει για τους πολίτες του βορείου Έβρου την υποβάθμιση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Δίκαια, Κυπρίνο και Μεταξάδες, ενώ επίκειται και το οριστικό τους κλείσιμο. Οι ρυθμοί απαξίωσης της περιοχής μας είναι πλέον καταιγιστικοί. Οι υποβαθμίσεις σχολείων στα χωριά, η απροθυμία στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων στην περιφέρεια του Δήμου Ορεστιάδας σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των υποδομών, καθιστούν, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, αδύνατη τη διαβίωση των δημοτών των χωριών μας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο οι νέοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, αφού πλέον νιώθουν ότι είναι παρατημένοι και πως δεν αξίζει τον κόπο να κάνουν οποιαδήποτε προσπάθεια, βλέποντας ότι δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτονόητες για την καθημερινότητα υπηρεσίες.

Στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» θεωρούμε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τον Δήμο Ορεστιάδας, που απειλείται πλέον πολύ ορατά με δημογραφική κατάρρευση και αφανισμό των χωριών του. Προτείνουμε επειγόντως το ξεκίνημα μιας προσπάθειας από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους παραγωγικούς φορείς, τους πολιτικούς εκπροσώπους, συλλογικότητες. αλλά και από τους πολίτες μεμονωμένα, που θα καθίσουν στο τραπέζι και θα διεκδικήσουν δυναμικά άμεσες λύσεις για να σταματήσει επιτέλους η κατρακύλα του βορείου Έβρου. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα θέση σχετικά με το νέο πλήγμα που δέχεται η περιφέρεια του δήμου.