Μενού Κλείσιμο

Όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τον κ. Μαυρίδη, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Ορεστιάδας δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ψέματα προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες του και να “βγάλει την ουρά του απ’ έξω”.

Σε δηλώσεις του σε φιλικό του μέσο χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτηση βουλευτών του Κ. Κ .Ε για την “κοιτόστρωση” (ιρλανδική διάβαση) στις Καστανιές, την οποία υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, και με την οποία το υπουργείο, ουσιαστικά, αναφέρει πως αποτελεί ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας η αποκατάσταση της διάβασης.

Παραθέτει, μάλιστα, τις χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο, από τις οποίες θα μπορούσαν να αντληθούν πόροι. Ο κ. Μαυρίδης, εξέφρασε την “έντονη απογοήτευσή του” για την απάντηση του υπουργού.

Το “άδειασμα” του κ. Μαυρίδη από το υπουργείο είναι το δεύτερο, επίσημο, στη σειρά, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, απαντώντας σε έγγραφο σχετικό ερώτημα της δημοτικής μας συμβούλου, Μαρίας Τσομπανίδου, είχε απαντήσει στις 12 Ιουλίου 2019 (ΑΠ: Η-6015) πως “η αποκατάσταση της ζημιάς της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών, ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας”. 

Το θέμα της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών το θέσαμε για μια ακόμα φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (20/8/19), εισπράττοντας την ειρωνεία του κ. Μαυρίδη, που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και να «ρίξει αλλού το μπαλάκι».

Η αλήθεια είναι μια: Δεν ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τους κατοίκους των Καστανεών και της περιοχής σε ποιον ανήκει η «αρμοδιότητα» για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης, αλλά η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και κοροϊδία τους από ανεύθυνους υπεύθυνους. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει τώρα, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Καλούμε τον κ. Μαυρίδη να αφήσει το…παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει, να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων και αναγκών του δήμου Ορεστιάδας και να δουλέψει για την επίλυσή τους. 

* Επισυνάπτουμε την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Δνσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε Έβρου