Μενού Κλείσιμο

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών

Μήνυμα νίκης και καθαρού πολιτικού αγώνα έστειλαν το βράδυ της Κυριακής, από την εκδήλωση εγκαινίων του προεκλογικού κέντρου του συνδυασμού της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι μας”, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Σάκης Παπανδρέου και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Κίνησης, δίπλα σε ένα πλήθος δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έκαναν το καλύτερο “ποδαρικό” στην έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου.

Σε αυτό το αισιόδοξο κλίμα γιορτής, ανακοινώθηκαν και 10 νέοι υποψήφιοι που μπαίνουν δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα μαζί με τους πρώτους 33 που είχαν παρουσιαστεί πριν από έναν περίπου μήνα, δίνοντας νέα ώθηση στην κοινή προσπάθεια να περάσει ο δήμος Ορεστιάδας σε μία νέα εποχή.

“Οι υποψήφιοί μας μπαίνουν μπροστά να δώσουν έναν σκληρό, αλλά καθαρό πολιτικό αγώνα, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, και το κάνουν με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και με την ελπίδα για κάτι νέο για τον δήμο Ορεστιάδας”, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, και κάλεσε ξανά τους δημότες να συγκρίνουν τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών με τις συνθέσεις των άλλων συνδυασμών”. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην παρουσία της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο κατά την δημοτική περίοδο που ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας ότι ήταν “σημαντική, συγκροτημένη και χωρίς λαϊκισμούς, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναγνωρίστηκαν και από τους πολιτικούς αντιπάλους”.

Ασκώντας κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής του συνδυασμού της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, έκανε λόγο για “δύο παράλληλα σύμπαντα που υπάρχουν στον δήμο Ορεστιάδας: της πραγματικότητας και του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη. Τελικά, η πενταετία του απερχόμενου δημάρχου ολοκληρώνεται και, δυστυχώς, δεν αφήνει τίποτα πίσω της. Ο κ. Μαυρίδης, παρότι θέλει να πείσει ότι συντελέστηκε πραγματική κοσμογονία στα πέντε χρόνια της θητείας του, στην πραγματικότητα δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό έργο. Πορεύτηκε χωρίς καν να έχει ιεραρχήσει τα προβλήματα, χωρίς να γνωρίζει προς τα πού θα κινηθεί, χωρίς να ξέρει τι θέλει να πετύχει. Ούτε τα προβλήματα της καθημερινότητας μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Πολύ περισσότερο, να δώσει προοπτική και ελπίδα στον δήμο”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους δημότες να πιστέψουν ότι είναι και στο δικό τους χέρι να επιστρέψει ο δήμος Ορεστιάδας εκεί που ανήκει: στους δημότες, στον άνθρωπο και την κοινωνία. “Είμαστε το αύριο που έρχεται σήμερα. Είναι στο χέρι μας, στις 26 Μαΐου να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο ικανοποίησης προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών. Είναι στο χέρι μας και μπορούμε…”, κατέληξε.

Οι 10 νέοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν:

Δημαρέλη Χριστίνα (ελ. επαγγελματίας)

Ευαγγελίδης Πέτρος (εργάτης)

Μελάς Θεόφιλος (συντ. φαρμακοποιός)

Μπιμπούδης Χαράλαμπος (φαρμακοποιός)

Καραμπατζάκης Σοφοκλής (τελειόφοιτος νομικής)

Κολτσίδου Μαρία (συντηρήτρια αρχαιοτήτων)

Κουφίδης Ραφαήλ (μαθητής)

Κυργιάννης Αθανάσιος (διευθυντής Κέντρου Υγείας)

Περεντίδου Πόπη (συντ. Ιδ. Υπάλληλος)

Χουσεΐνογλου Ρετζέπ (ιδ. Υπάλληλος)