Μενού Κλείσιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρά στο δεύτερο βήμα για τη δημιουργία συνδυασμού η Πρωτοβουλία Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας

 Στη σύσταση επταμελούς επιτροπής, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί την ιδρυτική διακήρυξη και τα βασικά σημεία του προγράμματος για το δήμο Ορεστιάδας, κατέληξε η ανοιχτή συνάντηση πολιτών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (03-02-14) στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας.

Η συντονιστική επιτροπή θα δημοσιοποιήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα τις βασικές θέσεις που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, που είχε χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 πολίτες, κυρίως νέοι.

Η Επιτροπή, με τη συνδρομή και άλλων πολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν στην επεξεργασία θέσεων και στόχων στις επιμέρους θεματικές ενότητες, έχει καθορίσει το επόμενο κάλεσμα πολιτών για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ, στο θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, Ορέστου 76, στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση του τελικού κειμένου της ιδρυτικής διακήρυξης και του μοντέλου αμεσοδημοκρατίας που θα εφαρμοστεί για την ανάδειξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής του σχήματος, ενώ θα συζητηθεί και το όνομα.

Κοινή πεποίθηση, όπως αυτή εκφράστηκε από δεκάδες πολίτες, είναι τα υποψήφια πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό και πολύ περισσότερο ο επικεφαλής του, να μην έχουν παρελθόν από θέση άσκησης εξουσίας.


«Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα δημοτικό συνδυασμό που θα ξεπερνά τις προσωπικές, και μόνο, φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου δημάρχου και τον μικροπαραγοντισμό, και θα βασίζεται στη συμμετοχή του πολίτη-δημότη, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση της Δευτέρας, με τους συμμετέχοντες πολίτες να ομοφωνούν στην ανάγκη δημιουργίας μίας δημοτικής κίνησης που θα διεκδικήσει να έχει σταθερή παρουσία και λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στα δημοτικά πράγματα.


Οι βασικοί άξονες που θα επεξεργαστεί η επιτροπή που ορίστηκε, προκειμένου να διαμορφωθεί το βασικό πλαίσιο στόχων για το δήμο, αφορούν στη λειτουργία του δήμου, την εργασία, τις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παραγωγή και τον αγροτικό τομέα και τις διαδικασίες αμεσοδημοκρατίας που θα διέπουν τη λειτουργία του συνδυασμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό θα προβλέπεται και η δυνατότητα εναλλαγής των προσώπων που πιθανόν εκλεγούν, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τη λαϊκή βάση του σχήματος, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο και θα καλείται να συνδιαμορφώνει τις θέσεις του συνδυασμού σε σημαντικά ζητήματα του δήμου.

Κείμενα και προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, των θεματικών ομάδων αλλά και όποιου πολίτη επιθυμεί να συμμετέχει, θα διακινούνται μέσω mail αλλά και σε blog που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
  • ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
  • ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (6973691150)
  • ΚΑΡΑΒΑ ΑΡΓΥΡΩ
  • ΜΠΡΑΪΚΟΥΔΗ ΖΩΗ
  • ΠΑΝΤΣΙΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ
  • ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (6977806031)

email επικοινωνίας: protovoulia_gia_dimo_orestiadas@yahoo.com